plan van aanpak 

Wij zijn Stichting Speeltuin Kloosterveen. Een stichting die speciaal is opgericht om een prachtige natuurlijke speeltuin in de wijk Kloosterveen in Assen te realiseren. Door en voor inwoners. Het bestuur bestaat momenteel uit vijf personen, die op vrijwillige basis werkzaam zijn voor de speeltuin. Alle vijf de leden wonen in Kloosterveen. In de werkgroepen sluit het platform Mijn Buurt Assen aan.

Locatie

De locatie van de speeltuin is het Recreatiegebied Zeijerveld. De omgeving is ideaal om een speeltuin te realiseren, voldoende ruimte en groen. Bovendien is de bestemming van de grond 'recreëren'. Het gebied ligt tegenover FC Assen, bij de skatebaan en natuurspeelplaats. Dit gebied is goed te bereiken en er zijn voldoende parkeermogelijkheden voor de fiets en auto. Zo is de speeltuin ook voor inwoners buiten Kloosterveen goed toegankelijk.

doel en eisen

Doel is om een grote, veilige natuurlijke speeltuin voor kinderen te realiseren waarin ze onbeperkt buiten kunnen spelen en waar ze hun grenzen kunnen verleggen. Het moet een ontmoetingsplaats zijn waar kinderen met hun ouders een paar uur kunnen doorbrengen. Dit past goed bij de opgave van Sociaal Assen uit het Bestuursakkoord 2018-2022 van de gemeente. Binnen het Ruimtelijk Beleid van de gemeente staat ontmoeten centraal; bijvoorbeeld door speel- en ontmoetingsplekken te creëren. 

De speeltuin moet voldoen aan een aantal eisen, bijvoorbeeld dat het grootste deel van de speeltuin toegankelijk moet zijn voor kinderwagens en mindervaliden. Daarnaast willen we dat iedereen welkom is, dus ook gehandicapten moeten zonder enig bezwaar aan het spel kunnen deelnemen. Lees alle eisen en achtergrondinformatie in het projectplan die je via deze link kunt downloaden.
 

tijdsplanning

Dit is een indicatie:

 

Oprichting stichting - juli 2019

Programma van eisen opstellen - augustus 2019

Aanschrijven fondsen en bedrijven - september/april 2019/2020

Inventariseren wensen kinderen - oktober 2019

Schets en offerte speeltuin - april/mei 2020

Definitief ontwerp - september 2020

Start werkzaamheden op locatie - november 2020

Opening speeltuin - januari 2021

waarom een speeltuin?

Kloosterveen is een nieuwbouwwijk met 11.000 inwoners. Er zijn nu 3.945 huishoudens in Kloosterveen. Hieronder zijn veel gezinnen. En er worden nog meer buurtbewoners verwacht in de komende jaren.  Wat nog mist, is een grote speeltuin. In januari 2019 startte daarom een bewonersinitiatief het project 'Speeltuin Kloosterveen'. Uit onderzoek bleek toen dat er zo'n 500 geïnteresseerden waren. Reden genoeg om tot actie over te gaan!


Stichting Speeltuin Kloosterveen - KVK 75424169

post@speeltuinkloosterveen.nl

Doneer jouw bijdrage en word vriend van feest!

Privacy verklaring